- Fjällräven Classic 2018
- Pakkeliste til Fjällräven Classic
- Hvad skal man have med på en vandretur med overnatning?
- Fjällräven Classic – Logistik
- Fjällräven Classic – forplejning
- Fjällräven Classic – de frivillige
- Fjällräven Classic – miljøbevidsthed
- Fjällräven Classic Danmark – Den Sociale Vandretur
- Fjällräven Classic – 1. etape
- Fjällräven Classic – 2. etape
- Fjällräven Classic – 3. etape
Fjällräven Classic 2018
Uanset alder er jeg sikker på, at du på et eller andet tidspunkt har haft eller i hvert fald set en Kånken-rygsæk fra Fjällräven.
Men vidste du, at virksomheden siden 2005 har arrangeret vandreturen Fjällräven Classic?
Der er lidt langt til Nordsverige, hvor den første rute blev grundlagt, hvis det er første gang, man skal vandre med fuld oppakning og ikke er helt klar over ens egen begrænsning.
Derfor blev det noget nemmere – i hvert fald for os danskere – at der i 2014 blev lanceret en Fjällräven Classic Denmark.
Ruten er på 75 km, der vandres over tre dage med overnatning i telt. Ruten følger Øhavsstien på Sydfyn – fra Faldsled vest for Fåborg til Valdemars Slot på Tåsinge.
Og hvor heldig kan man være, når en del af Øhavsstien nærmest løber i ens baghave?
Som der står på Fjällräven Classics hjemmeside:
Denne 75 km lange vandresti byder på en blanding af både smuk natur og imponerende arkitektur. Din vej vil gå forbi slotte, herregårde, møller og kirker, hvor tiden lader til at stå helt stille, samt bølgende landskaber og en idyllisk kystlinje.
Bare giv dig god tid på ruten, find din egen rytme, nyd dit eget selskab og ikke mindst knyt nye venskaber på din tur rundt i landskabet.
Classic Danmark fortsætter Classic-traditionen. Den giver os chancen for at vise dig, at du slet ikke behøver at rejse så langt for at finde en skøn natur. Faktisk finder du tit naturen lige uden for din egen hoveddør.
Sidste år blev min tiårige datter og jeg enige om, at det måtte vi da prøve!
Vi havde dog ikke lige regnet med, at billetterne ville være udsolgt på få dage.
Men det kunne vi måske have sagt os selv, når 600 vandrere fra 16 forskellige lande kommer til vores lille del af kloden for at vandre i vores hood.
Så 17. januar kl. 10.00 dut sad jeg klar ved tasterne for at få fingere i to billetter til den eftertragtede vandretur. Det lykkedes denne gang. Men det var godt, jeg var klar, for fem timer senere var billetterne udsolgt!
Man kan spørge sig selv, hvorfor vi vil betale for at vandre så tæt på sit eget hjem, når vi alligevel selv skal slæde rundt på vores seng og køkken?
Tja…for Yngstens vedkommende handler det nok mest om den medalje, alle vandrere på Fjällräven Classic får, når de passerer målstregen ved Valdemars Slot.
For mig handler det om flere ting:
* Jeg har fået smag for at vandre, efter at jeg sidste år fik brug for ro i krop og sjæl og slog følge med vandrere fra Fynsk Pilgrimsvandring.
* Jeg vil gerne prøve mig selv og mine vandreevner af på en given strækning, der trods alt er overkommelig og ”sikker” i den forstand, at man ikke skal
vandre efter kompas og uden for afmærkede stier.
* Jeg vil gerne udfordre min fysik og overbevise mig selv om, at selvom man nærmere sig de 50, så har kroppen stadig masser af kræfter og
udholdenhed.
* Jeg vil gerne deltage i et socialt arrangement og møde nye mennesker fra hele verden.
Både Yngsten og jeg glæder os til at komme af sted og få gang i stikkerne 😊
Ghostwriteren-laidback, 2018
Fjällräven Classic Denmark har ikke længere mål på Valdemars Slot.
Nu slutter den lange vandring ved Bjørnemose Gods
Ruten går derfor ikke længere over Svendborgsundbroen til Tåsinge.